Επένδυση ζωής: 5 βήματα που θα σε οδηγήσουν στην κατάλληλη ασφάλεια σπιτιού!

Όταν μιλάμε για το σπίτι μας, κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο κατάλληλος για την τελική επιλογή.

Σπάνια παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις χωρίς να έχουμε μελετήσει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να μας οδηγήσουν στην ασφαλέστερη δυνατή επιλογή.
Στην περίπτωση της ασφάλισης κατοικίας μπορούμε να ακολουθήσουμε ορισμένα απλά βήματα. Ποια είναι αυτά:

1. Αναγκαιότητα/υποχρέωση

Η ασφάλιση κατοικίας παραμένει υποχρεωτική για όσους έχουν προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου με στεγαστικό δάνειο.

Η επιλογή όμως του ασφαλιστικού φορέα πέρασε πλέον στα χέρια των δανειοληπτών. Μπορούμε από μια ευρεία γκάμα πακέτων να επιλέξουμε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μας.

2. Αξιολόγηση κινδύνων

Από κλοπές και πλημμύρες μέχρι σεισμούς και πυρκαγιές, οι κίνδυνοι που απειλούν το σπίτι μας ενδεχομένως να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή.

3. Επιλογή καλύψεων

Αξιολογώντας τους κινδύνους θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τις καλύψεις που θεωρούμε σημαντικό να συμπεριλάβουμε στο συμβόλαιό μας.

4. Έρευνα αγοράς

Οι εναλλακτικές στην ελεύθερη αγορά είναι πολλές και μπορούμε να ενημερωθούμε για τα διάφορα προγράμματα εύκολα και γρήγορα, απευθυνόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρείες και αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο.

5. Επιλογή εταιρείας 

Αφού συγκεντρώσουμε προσφορές από ασφαλιστικούς φορείς, εκτός από το κόστος για τις καλύψεις θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη φερεγγυότητα της εταιρείας ώστε να μη βρεθούμε ξαφνικά εκτεθειμένοι.

Με σωστή οργάνωση και μεθοδικότητα μπορούμε να εξασφαλίσουμε το καταλληλότερο για τις ανάγκες μας πρόγραμμα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Comments are closed.